TedxLeiden 2013 - Circles of Life

De Meelfabriek is een project van herontwikkeling en stedelijke vernieuwing

Gemeente Leiden is a city of discoveries. Leiden has a special focus on life sciences. The University Leiden, het LUMC (medical centre) and the top research institutes at the  Leiden Bio Science Park have a leading position in the international academic education and research.

Studio 336 is een veelzijdige luxe muziekstudio waarin uw eigen muziekprestaties tot hun recht kunnen komen. Muzieklessen, geluidsopnamen en oefenruimte onder een dak. CD-producties, (internationale) muziekprojecten, live-opnamen op locatie en bandcoaching. Hoogst persoonlijke samenwerking en ondersteuning

Het verschil tussen een goede en een inspirerende speech, pitch of presentatie. Sommige mensen nemen genoegen met een tevreden publiek en een bescheiden applaus. Maar een inspirerende voordracht doet meer dan dat: die maakt emoties los en geeft luisteraars het gevoel dat ‘het licht aan gaat in de zaal’. Zo’n verhaal wil je houden. Speak to Inspire gelooft in learning by doing: samen je verhaal opbouwen en oefenen. We gebruiken technieken uit de speechschrijverspraktijk in combinatie met oefeningen uit de wereld van improvisatietoneel en cabaret.

Studio Liaan vertaalt transitie en innovatie in beleving. We gebruiken elementen uit de kunsten om op een overstijgende manier te kunnen kijken naar inhoud, de inhoud helder te maken door er betekenis aan te geven (vorm, beeld, interactie), verbindingen te leggen (tussen mensen, ideeen, etc). We werken aan het versnellen en versimpelen van processen, met verdieping en vernieuwing als uitkomst.

Thuisafgehaald maakt het mogelijk om je kookkunsten te delen met mensen bij jou in de buurt. Of je nu culinaire hoogstandjes maakt, of macaroni met kaas... hier kun je je maaltijd delen met je buren. Geen zin om te koken? Kijk hier wat er aangeboden wordt en je hebt zo iets lekkers op je bord.Ga ook op culinaire ontdekkingstocht in je eigen buurt! Deel, proef en geniet!

Joep Stassen is een moderator en comedian met de visie Comedian follow Corporate. Joep's  wortels liggen in het bedrijfsleven. Zijn studies bedrijfskunde (Nyenrode) en economie (Vrije Universiteit) bereidde hem voor op een carrière in het bedrijfsleven.

Als moderator houdt Joep nog steeds de vinger aan de pols. Als buitenstaander houdt hij anderen een spiegel voor die leerzaam is en – gelukkig maar – vaak om te lachen.

In een pak met gepoetste schoenen ziet Joep er behoorlijk standaard zakelijk uit. Des te verrassender en groter het effect wanneer Joep optreedt als comedian in goeroeszonder grenzen.

Op De Olmenhorst wordt het fruit op biologische en ecologische wijze geteeld. Dit houdt in dat we proberen verstandig en duurzaam om te gaan met de natuur op ons landgoed en dat we onze klanten zo eerlijk en gezond mogelijke producten willen aanbieden.

In de praktijk - Concreet betekent biologische teelt dat we geen kunstmest, chemische middelen en gentechnologie gebruiken. Onkruid wordt niet platgespoten, maar gewoon gemaaid en geschoffeld. Ongediertes worden bestreden met behulp van hun natuurlijke vijanden: koolmezen die rupsen eten, zweefvliegen die bladluizen eten, enzovoort. Met nestkastjes en bloembedden worden deze helpers gelokt.

Natuurlijke stoffen - Door het vochtige klimaat in Nederland vormen schimmelziekten een groot gevaar. Biologische fruittelers mogen deze bestrijden door te spuiten, doch alleen met stoffen van natuurlijke herkomst, zoals zwavel. Dit is allemaal nauwkeurig vastgelegd in Europese regels. Het liefst hoeven wij ook dit soort natuurlijke stoffen niet te gebruiken. Daarom zijn alle jongere boomgaarden op De Olmenhorst beplant met nieuwe, speciaal ontwikkelde appelrassen, die niet alleen heerlijk smaken, maar ook een grote natuurlijke weerstand hebben, bijvoorbeeld Topaz en Santana.

Milieuvriendelijk - Deze aanpassingen zijn niet voor niets. De biologische fruitteelt is qua bestrijdingsmiddelen liefst 25 keer zo milieuvriendelijk als de reguliere teelt, zo blijkt uit onderzoek van het Centrum voor Landbouw en Milieu uit 2000. Zij zorgt voor een betere biodiversiteit (meer planten en dieren), een mooier landschap en minder schadelijk afval in het milieu.

Natuurlijk evenwicht - Wel is de biologische fruitteelt een van de meest ingewikkelde vormen van landbouw. De telers moeten zeer zorgvuldig gebruik maken van het natuurlijke evenwicht, om de uitbraak van plagen te voorkomen. Daarvoor worden de luchtvochtigheid, temperatuur en andere omstandigheden in de boomgaard nauwkeurig door de computer ingelezen. Met behulp van speciale simulatieprogramma's kan vervolgens worden bepaald of moet worden ingegrepen.

Is biologisch duurder? - Ondanks alle inspanningen kan schade door ziekten en plagen niet altijd voorkomen worden. Biologische teelt geeft dan ook gemiddeld een 30% lagere productie dan de gangbare teelt, terwijl de productiekosten hoger liggen. Dit verklaart waarom voor biologisch fruit een wat hogere prijs wordt gevraagd. Gelukkig wordt dit begrepen. De consumptie van biologische producten is in de afgelopen jaren sterk gestegen en zal waarschijnlijk alleen nog maar verder toenemen.

abelujo-IT is a full-service Internet agency situated in Leiden. We can provide you with beautiful and complex websites, help you in managing and publishing any amount of data online and make your map project successful. Additionally, we offer consulting in online strategy, intercultural questions, hardware and SEO.

 

But the best thing is: At abelujo-IT you have the opportunity to commission your project to a team where business and non-profit engagement go hand in hand. That's because we invest 10% of our earnings and 10% of our work time in helping non-profit projects thrive.

 

De EleganT brouwerij is een Leiderdorpse productiebrouwerij voor speciaalbieren. Er wordt ambachtelijk gebrouwen en bieren worden niet gefilterd of gepasteuriseerd. Er word gebrouwen voor de locale markt en met de seizoenen mee. Niet alle bieren zijn dus het hele jaar door verkrijgbaar.

Bio Futura B.V. is importeur, groothandel en webshop in duurzame disposables en verpakkingen. Wij geloven in biologisch afbreekbare verpakkingen en duurzaam ondernemen. Bio Futura B.V. is opgericht om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar milieuvriendelijke verpakkingen en voorziet cateraars, scholen, evenementen, restaurants en andere organisaties van duurzame verpakkingsmaterialen. Bio Futura B.V. levert uitsluitend biologisch afbreekbare verpakkingen endisposables die voldoen aan de Europese composteringsnorm EN - 13432. Het gros van het assortiment is in Europa vervaardigd.

The100Hands is een (inter)nationaal opperende organisatie van kunstenaars, die middels hun werk allerhande bruggen slaan tussen het dagelijks leven, kunst maken en ondernemerschap. Zij doen dit in zeer uiteenlopende sociale, politieke en financiële situaties en stellen zich ten doel uitdagingen op een creatieve- en verbindende wijze aan te gaan.
 
De naam 'The100Hands' is symbolisch voor de visie van oprichters Jasper Dzuki Jelen en Mojra Vogelnik Skerlj, die zich richt op verbinding, de mouwen oprollen, een handreiking doen en de enorme kracht en voldoening die persoonlijke samenwerking voortbrengt. 
 
The Hands verwezenlijken voorstellingen voor diverse leeftijdsgroepen op zeer uiteenlopende locaties. Daarnaast wordt er veel waarde gehecht doorgaande studie en onderzoek op de gebieden van social architecture, transition work and behavioural studies. Ook deze kennis wordt gedeeld door de ontwikkeling van creatieve werkmethodes met kunstenaars, kinderen, bedrijven en sociale organisaties.

 

De speciaalzaak in Leiden voor al uw wijnen en dranken! Uw specialist in wijnen en gedistilleerde dranken. Wat dacht u van ruim 1580 whisky's en ruim 900 rums. Bezoek ons op vertrouwde adres in Leiden Merenwijk!