TEDxLeiden 2014 Abundance

Fonds 1818 is een vermogensfonds dat maatschappelijke projecten steunt in de regio Delft, Zoetermeer, Den Haag, Leiden, Duin- en Bollenstreek en tussenliggende gemeenten.

Het fonds komt voort uit een fusie tussen de Nutsspaarbank te 's-Gravenhage en de VSB Bank in 1992.

Fonds 1818 is een jong vermogensfonds met oude wortels. De basis werd gelegd aan het einde van de 18de eeuw.
Toen werd de Maatschappij tot Nut van 't Algemeen opgericht. In 1818 stichtte de Haagse afdeling van 't Nut de Nutsspaarbank te 's Gravenhage.

Na de fusie tussen de Nutsspaarbank en de VSB Bank werd een bedrag in aandelen gestort in een stichting met als doel het ondersteunen van maatschappelijke projecten:
het VSB Fonds Den Haag e.o.
In 2001 veranderde deze stichting haar naam in Fonds 1818.

Fonds 1818 heeft 25 medewerkers. De projectadviseurs behandelen de aanvragen en geven een donatieadvies aan de directie. Alleen bij grote donaties beslist het bestuur.

Een deel van de medewerkers is verbonden aan Het Nutshuis. Dit oude hoofdkantoor van de Nutsspaarbank aan de Riviervismarkt, hoek Jan Hendrikstraat is in 2004 gerenoveerd. Nu is het een centrum voor lokale kunst en maatschappij met regelmatig lezingen, debatten, tentoonstellingen en creatieve platforms voor de inwoners van Den Haag. In de geest van 't Nut hebben alle bijeenkomsten een maatschappelijk karakter.

 

De Meelfabriek is een project van herontwikkeling en stedelijke vernieuwing

Studio Liaan vertaalt transitie en innovatie in beleving. We gebruiken elementen uit de kunsten om op een overstijgende manier te kunnen kijken naar inhoud, de inhoud helder te maken door er betekenis aan te geven (vorm, beeld, interactie), verbindingen te leggen (tussen mensen, ideeen, etc). We werken aan het versnellen en versimpelen van processen, met verdieping en vernieuwing als uitkomst.

Thuisafgehaald maakt het mogelijk om je kookkunsten te delen met mensen bij jou in de buurt. Of je nu culinaire hoogstandjes maakt, of macaroni met kaas... hier kun je je maaltijd delen met je buren. Geen zin om te koken? Kijk hier wat er aangeboden wordt en je hebt zo iets lekkers op je bord.Ga ook op culinaire ontdekkingstocht in je eigen buurt! Deel, proef en geniet!

De EleganT brouwerij is een Leiderdorpse productiebrouwerij voor speciaalbieren. Er wordt ambachtelijk gebrouwen en bieren worden niet gefilterd of gepasteuriseerd. Er word gebrouwen voor de locale markt en met de seizoenen mee. Niet alle bieren zijn dus het hele jaar door verkrijgbaar.

Studio 336 is een veelzijdige luxe muziekstudio waarin uw eigen muziekprestaties tot hun recht kunnen komen. Muzieklessen, geluidsopnamen en oefenruimte onder een dak. CD-producties, (internationale) muziekprojecten, live-opnamen op locatie en bandcoaching. Hoogst persoonlijke samenwerking en ondersteuning

De uitnodiging van de Geluksroute is heel simpel: waar word je gelukkig van en wil je dat delen? Die uitnodiging is voor iedereen, dus of je nu van yoga houdt of bellenblazen, van stilte of juist beweging, het kan allemaal. Ook een hele filosofische uitwisseling over geluk, over de maakbaarheid of dat het uberhaupt "ergens" door komt, of dat je het gewoon wel/niet bent, of dat er verschil is in de soorten geluk, het maakt niet uit. Want geluk delen brengt altijd meer geluk te weeg.

Bio Futura B.V. is importeur, groothandel en webshop in duurzame disposables en verpakkingen. Wij geloven in biologisch afbreekbare verpakkingen en duurzaam ondernemen. Bio Futura B.V. is opgericht om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar milieuvriendelijke verpakkingen en voorziet cateraars, scholen, evenementen, restaurants en andere organisaties van duurzame verpakkingsmaterialen. Bio Futura B.V. levert uitsluitend biologisch afbreekbare verpakkingen endisposables die voldoen aan de Europese composteringsnorm EN - 13432. Het gros van het assortiment is in Europa vervaardigd.

Bewust lekker eten is een betaalbare keuze geworden dankzij EkoPlaza, de biologische supermarkt. Proef de pure smaak van voeding die op een natuurlijke manier is geproduceerd. Geniet van de wetenschap dat u uw lichaam voedt met de beste producten, zonder daarmee het milieu onnodig te belasten. En, door de transparante samenwerking met boeren en telers, kan EkoPlaza haar prijzen als biologische supermarkt betaalbaar houden. Zoals het natuurlijk hoort; het beste voor iedereen.

abelujo-IT is a full-service Internet agency situated in Leiden. We can provide you with beautiful and complex websites, help you in managing and publishing any amount of data online and make your map project successful. Additionally, we offer consulting in online strategy, intercultural questions, hardware and SEO.

 

But the best thing is: At abelujo-IT you have the opportunity to commission your project to a team where business and non-profit engagement go hand in hand. That's because we invest 10% of our earnings and 10% of our work time in helping non-profit projects thrive.

 

Gemeente Leiden is a city of discoveries. Leiden has a special focus on life sciences. The University Leiden, het LUMC (medical centre) and the top research institutes at the  Leiden Bio Science Park have a leading position in the international academic education and research.